tisdag 26 juli 2011

Nu är vi i Danmark :P

2011-07-21
I Port-sur Saone lyfte vi båten och satte den på en lastbil. Den dagen var det väldigt konstigt väder- först iskallt, sen sol, sen regn, och just när man har hämtat regnjackorna blir det soligt igen :P Hehe J Vi hyrde iaf en bil och åkte ena dagen till något ställe i Tyskland, stannade på ett motel och fortsatte sedan nästa dag till Travemünde, där vi stannade en natt på ett Zimmer Frei. Det var jättetrevligt och det var JÄTTEGOD frukost J Den dagen åkte vi ner till Böbs Werft och sjösatte båten. Vi grejade i båten hela dagen. Vi blåste också upp gummibåten och har rott runt ganska mycket. Det är jätteroligt att ro. Idag satte vi på masten och resten av riggen. Man behövde inte hjälpa till särskilt mycket för de gjorde det mesta. Vi har tänkt åka på lördag för imorgon ska vi göra klart allting.

2011-07-25
Det är måndag idag och NU åker vi äntligen. Vi har legat i Travemünde i flera dagar och bland annat gått på festivalen. Det var en jättetrevlig festival med massor av god mat och affärer. Det var massor av stånd där de sålde allt från torkad frukt och armband till glasögonputsningmedel. Det fanns massor av mat i alla former- kinesisk mat, bratwurst med bröd, crȇpes, pizza, kebab och massor av annat som till exempel glass, slush puppies, godis, barer, kuddar, piercing ställen, m.m. En av de största grejerna var ändå kappseglingen. Det var helt fullt av båtar ute när vi gick idag. Vi har seglat till Heiligenhafen idag. Det är jättegött att vi äntligen har börjat segla båten J

2011-07-26
Nu har vi kommit till Bagenkop i Danmark efter en dagsseglats. Vi åkte mest med motor idag för det var så lite vind, så vi bara åkte i 1,5 knop. De har iaf gratis WIFI här så det använder vi nu. Ni bör förbereda er på mycket bilder för det var ett tag sen vi hade internet sist :)
Här är lite bilder:
Förberedelser för att lyfta båten. De fick klippa ner massor av grenar längs den här vägen så det låg massor på marken.

Lastbilen som transporterade båten.

Ser ni grenarna i bakrunden. Och kolla hur lång lastbilen e :P

Bred last haha :P Eller alltså en ovanligt stor last för att förklara tydligt.  CONVOI EXCEPTIONNEL.

När de lyfter båten i Port-sur Saone. Känns som evigheter sen. men kolla den långa kölen.

När vi väntar på att båten ska lyftas i i Travemunde 2 dagar senare.  Båten är lite snedlastad så den lutar lite åt  babord .

Böbs werft. Varvet heter så.

Ilyftning i Travemunde. 

Båtar i Travemunde.

Tyska flaggan speglar sig i vattnet :P hehe :)


Några små fiskebåtar.

Ror lite med gummibåten. The proud photographer is Lina.

Ankor i Travemunde. De kom jättenära gummibåten.

Masten sätts på. Jag tycker båten ser lite ståtligare ut nu :)
                                                                                                                                    /Hanna :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar